2005. december 30. - New Brunswick, NJ

A NEW BRUNSWICK-I MAGYAR AMERIKAI ATLÉTA KLUB
ÚJ ÉPÜLETÉNEK ALAPKŐLETÉTELE

Fotók: Vargyas József

2005. december 30-án új épületének alapkőletételével mérföldkőhöz érkezett az 1913-ban alapított Magyar Amerikai Atléta Klub. A klub leendő új otthonának területét Kapisztrán atya áldotta meg. Strasz László, a klub elnöke megköszönte az Egyetemi Kórház, Jim Cahill polgármester úr és New Brunswick városa támogatását, majd rövid ünnepi beszédét így zárta: "A  klub, ami egy magyar szervezet, ugyanabban a környezetben fog maradni, és az itteni magyar embereket fogja szolgálni kulturális, társadalmi és sporteseményekkel. Nagyon fontos, hogy megőrizzük örökségünket a jövő generációk számára is. Köszönöm, hogy eljöttek, és Isten áldását kérem mindnyájukra."

Jim Cahill polgármester magyarul üdvözölte az avatás résztvevőit és jókívánságait fejezte ki a várossal kiválóan együttműködő klubnak: "Nagyszerű partnereink voltatok New Brunswick városában, és remélem, hogy az eljövendő századokban is azok maradtok,  Köszönöm."

Az ünnepség végén Skinta Istán a Szent József Görög Katolikus Templom lelkipásztora a magyar hagyományokhoz híven körbejárta a területet és szenteltvízzel megáldotta a földet!

Bővebben olvashatnak az avatásról és a klub életéről honlapjukon>>>