A LYUKAS ZÁSZLÓ

TORN FROM THE FLAG

Sajtótájékoztató

2008. július 20. 

Kapcsolat: Kinga Toth
Tel: +1.323.528.8771
Email: ktothfilm@gmail.com

A lyukas zászló (Torn from the Flag) című, USA-ban készült független dokumentumfilm további szakmai sikert arat, majd megcélozza az Oscar® versenyt

 

A lyukas zászló - 95 perces, szociopolitikai történelmi dokumentumfilm, mely a kommunizmus világkörüli bukásáról és az 1956-os magyar forradalom viszonyáról szól - egyre több szakmai elismerésben részesül a világ különböző filmfesztiváljain. A híres hollywoodi filmkritikus, Chuck Wilson szerint A lyukas zászló a "legjobb forgalmazásra váró filmek egyike" volt az utolsó AFI Fest-en (a Los Angeles-i Amerikai Film Intézet fesztiválja), ahol a film világpremierje a "Mérföldkövek" szekció keretén belül volt, melyet Ingmar Bergman és Michalengelo Antonioni filmjei fémjeleztek.

A lyukas zászló interjúiban és archív felvételeken olyan ismert politikusok szólalnak meg mint Habsburg Ottó, Mihail Gorbacsov, Ronald Reagan, Henry Kissinger, Göncz Árpád, Horn Gyula, Berecz János és Pozsgay Imre.

A Tiburoni Nemzetközi Filmfesztivál-on a film és operatőrei, Kovács László, A.S.C., és Honti Zoltán elnyerték az Arany Filmtekercs Díjat a Legjobb Operatőri Munka kategóriában - ami egyedülálló a dokumentumfilm műfajában.

A lyukas zászló szintén elnyerte a Fesztivál Legjobbja díjat a Minneapolis/St. Paul-i Nemzetközi Filmfesztivál-on, majd az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztivál-on a Legjobb Dokumentumfilm közönségdíjának 3-ik helyét.

Kovács Klaudia jelenleg szponzorokat keres a médiában is igen pozitívan szerepelő filmjének Oscar versenyéhez, melynek támogatói közé felsorakozott az USA egyik legjelentősebb mozilánca, a Carmike Cinemas is.

Az Oscar dijas Zsigmond Vilmos és sokszoros díjnyertes Kovács László operatőrök a produkció executive producerei is voltak. A legendás hírű Kovács Lászlónak ez volt az utolsó filmje. A lyukas zászló elsődlegesen nemzetközi mozi és televíziós forgalmazásra készült.

Főbb alkotók:

Executive Producerek: Zsigmond Vilmos, Kovács László

Rendező, Producer, Történetíró: Kovács Klaudia

Forgatókönyvíró, Rendező: Hules Endre

Társproducer: George Adams

Operatőrök: Kovács László, Honti Zoltán

Produkciós munkatárs: Tóth Kinga

Vágó: Stephanie Hubbard

Zeneszerző: Chris Horvath
 

Kapcsolódó oldalak:

www.klaudiainc.com / CURRENT PROJECT

Demo video

gimagine fotóriport a 2004. március 20-i NY-i konzulátusi fogadásról

Arany Filmtekercs díjat nyert A lyukas zászló című film, kultúrPort.hu - 2008/03/27

Pósa Zoltán: Magyar filmesek nemzetközi sikerei, Magyar Nemzet Onlin2 - 2008/03/27

Tanka László: Megnéztem A lyukas zászlót, American Hungarian Panorama - 2007/10-11

Bemutatták A Lyukas zászló című 56-os dokumentumfilmet Hollywoodban, HUN-INFO - 2007/11/15

Stephen Farber: Bottom Line: Definitive docu of the 1956 Hungarian Revolution,
Hollywood Reporter Online - 2007/01/11